Tovább az étlapra

Ételmagyarázat

31.HÉT:                                                               

Kedves Vendégeink!

Karbantartási munkálatok miatt, július 29.-augusztus 02. között a konyha zárva tart,

a kiszállítás szünetel!

A telefonos ügyfélszolgálat elérhető!

Megértésüket köszönjük!

 

30.HÉT:

Mindenfélés főzelék:cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából és karfiolból készül.

Alpesi rakott tészta: sajtmártás, sonka, gomba.

Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.                                                                 

Mátrai borzas sertésborda: a sertésszeleteket burgonyás bundában sütjük majd fokhagymás tejföllel locsoljuk, sajttal gazdagítjuk.                                 

Faluházi babgulyás:babgulyás tejföllel, burgonyával gazdagítva.

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, hegyes erőspaprikával töltve, bundázva.                                                           

Szatmári csirkemell: csirkemellfilét sonkával, szilvalekvárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                                   

Alföldi parasztos Cordon-bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.                       

Sertésszelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                   

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.                                                                                                

29.HÉT:

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                          

Magyaros rántott borda: sonkával, kolbásszal, hagymával,sajttal , hegyes erőspaprikával töltve bundázva.                                                                        

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                            

Fickós rántott palacsinta: a palacsintákat füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                            

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                  

Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.      

Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                               

Bohém csirkemellfilé: camamberttel, körtével töltjük, kirántjuk.                                                                                                                              

Bakonyi sertésragu: a sertéscombot , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                       

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                              

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                      

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.  

 

28.HÉT:

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                                                   

Makói rántott borda: a karajszeleteket hagymás, borsos fűszerekkel gazdagítva bundázzuk.

Luxemburgi csirkemellfilé: natúr csirkemellfilére almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                           

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük bundázzuk.

Csirkés Mac and cheese: cheddar sajtos sajtszószban sült szarvacska tészta, csirke kockákkal gazdagítva.                                                                       

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                         

Hamis Chimichanga:palacsintába töltött chilis húsragú babbal, fűszeres sajtos öntettel.

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás szószban tálaljuk.                                                                             

Mátrai borzas csirkemell: a csirkemell szeleteket burgonyás bundában sütjük majd fokhagymás tejföllel locsoljuk, sajttal gazdagítjuk.                             

Bánffy sertésborda: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.

Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.                                       

Burgonyás kocka gazdagon: tejföllel és sajttal gazdagítva.

Polpetti:sajttal sonkával göngyölt karaj rántva,  milánói makarónival .                 

 

27.HÉT:

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                                 

Temesvári sertésszelet: sertésbordára zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.                                                                                                                       

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeletet tálalunk, sajttal gazdagítjuk.                                                           

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                 

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, erőspaprikával töltve, bundázva.                                                                           

Parasztos cordon-bleu: a bordaszeleteket sajttal-sonkával-lilahagymával töltjük, bundázzuk.                                                                                               

Csirkemellfilé Stroganoff módra: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                       

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                               

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                             

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

Zengővárkonyi rántott borda: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                            

Óvári sertésborda: a sertésbordaára sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük. 

 

26.HÉT:

Sajóvölgyi gánica: a gánicát (krumpli alapú tészta) hagymás tejföllel ízesítjük.                                                                                                                     

Zsolnay töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.                                                             

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                                             

Gödöllői vagdalthús: a húsgombócokat paprikás jellegű mártásban tálaljuk.                                                                                                                         

Pellérdi részeges csirke: a fűszerezett cs.combokra tejfölös szaftot készítünk.                                                                                                                     

Baranyai böllér pecsenye: a bordaszeletekbe szalonnás, májas, majorannás tölteléket készítünk, bundázzuk.                                                                   

Szeki padlizsán: a padlizsánt ízesített darálthússal töltjük, tetejét sajttal megszórjuk, rizzsel tálaljuk.                                                                                 

Sertésapró Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                                             

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.                                               

Komlói gesztenyés csirkemellfilé: a csirkemell szeleteket rumos-gesztenyével töltjük, bundázzuk.                                                                                   

Pecsenyés-tál: sült oldalas, sült kolbász, fokhagymás szelet, párolt káposzta, burgonya.

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.                                                         

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

Marhapörkölt erdész módra: a marhapörköltet gombával gazdagítjuk.

 

25.HÉT:

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                         

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.                                                                                                                                                   

Zengővárkonyi rántott palacsinta: sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltött palacsinta, rántva.                                                                                   

Rakott hal Ráczosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.                                   

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                   

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                             

Párizsi sertésborda gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                 

Faluházi babgulyás:babgulyás tejföllel, burgonyával gazdagítva.                                                                                                                                           

Sztrapacska: burgonyás galuskát túróval és juhtúróval összesütjük, szalonna pörccel tálaljuk.                                                                                             

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                       

Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük .                                                                                                             

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                     

 

24.HÉT:

Temesvári sertésszelet: sertésbordára zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.

Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeletet tálalunk,sajttal gazdagítjuk.                                                             

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                               

Adriai tükörtojás: fasírt jellegű fészekbe, tükörtojást sütünk.

Bakonyi sertésragu: a sertéscombot , gombával, szalonnával gazdagítjuk, tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                  

Szakállas rántott szelet: két rántott szelet között sajtszósz tatlálható, reszelt sajttal gazdagítva.

Szatmári csirkemell : csirkemell filét sonkával, szilvalekvárral töltjük.

Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.

Öreghegyi csirkemellfilé: rántott csirkemellfilé közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

Zengővárkonyi csirkemellfilé: a csirkemellfilét sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                             

 

23.HÉT:

Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                                                    

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                                                                  

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                                      

Pármai csirkés rakott burgonya: cs.mellcsíkokat tejszínes, sonkás, szalonnás mártással gazdagítjuk, burgonya ágyra rétegezve, sajttal megszórjuk és készre sütjük.                                                                                                                                                                                          

Favágó sertésborda: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                               

Bakonybéli csirkecomb: csirkepaprikás jellegű étel gombával gazdagítva.                                                                                                                          

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                  

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                                                                                                        

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                                            

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.                                                                                                            

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                                                        

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                              

Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagítjuk .                                                                  

 

22.HÉT:

Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.                                                                                                       

Mátrai vadász borda: a bordaszeleteket  zöldségekkel, gombával ízesített darálthússal töltjük, bundázzuk.                                                                       

Stroganoff csirkemell: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.           

Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.       

Mac & cheese: cheddar sajtos sajtszószban sült szarvacska tészta.                                                                                                                                       

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                       

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.                                                                                           

Hamis chimichanga: palacsintába töltött chilis húsragú babbal, fűszeres sajtos öntettel.

Öreghegyi csirkemellfilé: rántott csirkemell szeletek közé baconos, lilahagymás körözöttet halmozunk.                                                                             

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros,  savanyú mártásban tálaljuk.                                                                                      

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                             

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.

Polpetti: sertésborda: sajttal sonkával göngyölt karaj rántva, milánói makarónival 

Pecsenyés-tál: sült oldalas, sült kolbász, fokhagymás szelet, párolt káposzta, burgonya.                                  

 

21.HÉT:

Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                                                                             

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                 

Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, gombával, hagymával és sajttal gazdagítjuk.                                         

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                           

Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                             

Faluházi babgulyás: babgulyás tejföllel, burgonyával gadagítva                                                                                                                                             

Birodalmi spagetti: paradicsomos tészta apró szójagolyóval.                                                                                                                                                 

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, hegyes erőspaprikával töltve, bundázva.                                                               

Milánói csirkemellfilé: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott csirkemell szeleteket tálalunk, sajttal gazdagítjuk.                                           

Lyoni halfilé: natúr tengeri halfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

Füleki tésztasaláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

20.HÉT:

Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                                                  

Zengővárkonyi rántott palacsinta: a palacsintákat sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                 

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                         

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                                               

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.                                               

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                             

Dubarry sertésborda: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.    

Diplomata saláta: majonézes burgonya, sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .                                                                                                     

Orosz rizseshús: sertéscombból, sárgarépából, gombából ragut készítünk, rizzsel tálaljuk.                                                                                                   

Várnai fetasajtos tészta: a tésztára csirkemellfilét kockázunk, friss zöldségekkel gazdagítjuk.                                                                                             

Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.                         

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.

 

19.HÉT:

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                                                     

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                         

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                                                                                                 

Bakonyi sertésszelet: a sertésbordát , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                       

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                     

Temesvári sertésszelet: sertésbordára zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.                                                                                                                       

Magyaros rántott sertésborda: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, hegyes erőspaprikával töltve bundázva.                                                             

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                             

Hawaii saláta: saláta, uborka, kukorica, ananász, sonka, sajt.                                                                                                                                                 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                                                     

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                                         

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                 

Rakott hal Ráczosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.

 

18.HÉT:

Ajkai rakott tészta: tészta, túrókrém, baracklekvár.

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük, bundázzuk.

Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük.

P&aac



A megrendeléseket mindig a tárgyhetet megelőző péntek 14 óráig lehet leadni telefonon, az ebédszállítónál vagy e-mailban (csatolt fájlként) a letölthető megrendelőlapunk segítségével.

A készpénzfizetés minden esetben az ebédszállítónál történik.

Módosításokat a szállítást megelőző napon 11 óráig, kizárólag telefonon fogadunk el.