Tovább az étlapra

Ételmagyarázat

26.HÉT:

Sajóvölgyi gánica: a gánicát (krumpli alapú tészta) hagymás tejföllel ízesítjük.                                                                                                                     

Zsolnay töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.                                                             

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                                             

Gödöllői vagdalthús: a húsgombócokat paprikás jellegű mártásban tálaljuk.                                                                                                                         

Pellérdi részeges csirke: a fűszerezett cs.combokra tejfölös szaftot készítünk.                                                                                                                     

Baranyai böllér pecsenye: a bordaszeletekbe szalonnás, májas, majorannás tölteléket készítünk, bundázzuk.                                                                   

Szeki padlizsán: a padlizsánt ízesített darálthússal töltjük, tetejét sajttal megszórjuk, rizzsel tálaljuk.                                                                                 

Sertésapró Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                                             

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.                                               

Komlói gesztenyés csirkemellfilé: a csirkemell szeleteket rumos-gesztenyével töltjük, bundázzuk.                                                                                   

Pecsenyés-tál: sült oldalas, sült kolbász, fokhagymás szelet, párolt káposzta, burgonya.

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.                                                         

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

Marhapörkölt erdész módra: a marhapörköltet gombával gazdagítjuk.

 

25.HÉT:

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                         

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.                                                                                                                                                   

Zengővárkonyi rántott palacsinta: sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltött palacsinta, rántva.                                                                                   

Rakott hal Ráczosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.                                   

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                   

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                             

Párizsi sertésborda gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                 

Faluházi babgulyás:babgulyás tejföllel, burgonyával gazdagítva.                                                                                                                                           

Sztrapacska: burgonyás galuskát túróval és juhtúróval összesütjük, szalonna pörccel tálaljuk.                                                                                             

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                       

Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük .                                                                                                             

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                     

 

24.HÉT:

Temesvári sertésszelet: sertésbordára zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.

Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeletet tálalunk,sajttal gazdagítjuk.                                                             

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                               

Adriai tükörtojás: fasírt jellegű fészekbe, tükörtojást sütünk.

Bakonyi sertésragu: a sertéscombot , gombával, szalonnával gazdagítjuk, tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                  

Szakállas rántott szelet: két rántott szelet között sajtszósz tatlálható, reszelt sajttal gazdagítva.

Szatmári csirkemell : csirkemell filét sonkával, szilvalekvárral töltjük.

Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.

Öreghegyi csirkemellfilé: rántott csirkemellfilé közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

Zengővárkonyi csirkemellfilé: a csirkemellfilét sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                             

 

23.HÉT:

Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                                                    

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                                                                  

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                                      

Pármai csirkés rakott burgonya: cs.mellcsíkokat tejszínes, sonkás, szalonnás mártással gazdagítjuk, burgonya ágyra rétegezve, sajttal megszórjuk és készre sütjük.                                                                                                                                                                                          

Favágó sertésborda: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                               

Bakonybéli csirkecomb: csirkepaprikás jellegű étel gombával gazdagítva.                                                                                                                          

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                  

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                                                                                                        

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                                            

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.                                                                                                            

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                                                        

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                              

Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagítjuk .                                                                  

 

22.HÉT:

Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.                                                                                                       

Mátrai vadász borda: a bordaszeleteket  zöldségekkel, gombával ízesített darálthússal töltjük, bundázzuk.                                                                       

Stroganoff csirkemell: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.           

Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.       

Mac & cheese: cheddar sajtos sajtszószban sült szarvacska tészta.                                                                                                                                       

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                       

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.                                                                                           

Hamis chimichanga: palacsintába töltött chilis húsragú babbal, fűszeres sajtos öntettel.

Öreghegyi csirkemellfilé: rántott csirkemell szeletek közé baconos, lilahagymás körözöttet halmozunk.                                                                             

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros,  savanyú mártásban tálaljuk.                                                                                      

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                             

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.

Polpetti: sertésborda: sajttal sonkával göngyölt karaj rántva, milánói makarónival 

Pecsenyés-tál: sült oldalas, sült kolbász, fokhagymás szelet, párolt káposzta, burgonya.                                  

 

21.HÉT:

Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                                                                             

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                 

Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, gombával, hagymával és sajttal gazdagítjuk.                                         

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                           

Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                             

Faluházi babgulyás: babgulyás tejföllel, burgonyával gadagítva                                                                                                                                             

Birodalmi spagetti: paradicsomos tészta apró szójagolyóval.                                                                                                                                                 

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, hegyes erőspaprikával töltve, bundázva.                                                               

Milánói csirkemellfilé: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott csirkemell szeleteket tálalunk, sajttal gazdagítjuk.                                           

Lyoni halfilé: natúr tengeri halfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

Füleki tésztasaláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

20.HÉT:

Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                                                  

Zengővárkonyi rántott palacsinta: a palacsintákat sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                 

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                         

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                                               

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.                                               

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                             

Dubarry sertésborda: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.    

Diplomata saláta: majonézes burgonya, sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .                                                                                                     

Orosz rizseshús: sertéscombból, sárgarépából, gombából ragut készítünk, rizzsel tálaljuk.                                                                                                   

Várnai fetasajtos tészta: a tésztára csirkemellfilét kockázunk, friss zöldségekkel gazdagítjuk.                                                                                             

Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.                         

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.

 

19.HÉT:

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                                                     

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                         

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                                                                                                 

Bakonyi sertésszelet: a sertésbordát , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                       

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                     

Temesvári sertésszelet: sertésbordára zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.                                                                                                                       

Magyaros rántott sertésborda: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, hegyes erőspaprikával töltve bundázva.                                                             

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                             

Hawaii saláta: saláta, uborka, kukorica, ananász, sonka, sajt.                                                                                                                                                 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                                                     

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                                         

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                 

Rakott hal Ráczosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.

 

18.HÉT:

Ajkai rakott tészta: tészta, túrókrém, baracklekvár.

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük, bundázzuk.

Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük.

Pármai csirkés rakott burgonya: cs.mellcsíkokat tejszínes, sonkás, szalonnás mártással gazdagítjuk, burgonya ágyra rétegezve, sajttal megszórjuk és készre sütjük.

Favágó sertésszelet: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                               

Görög saláta: jégsaláta, paradicsom, kígyóuborka, fetasajt, lilahagyma, olívabogyó.

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                             

Svájci lakodalmas töltött karaj: bundázott bordaszeleteket sonkával, gombával almával töltjük.

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal,  csokimártásban.

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.                                              

Tazmán rántott borda:füstölt tarjával, sajttal, gombával, csemegeuborkával töltött borda rántva.

Pellérdi részeges csirke: a fűszerezett csirkecombokra tejfölös szaftot készítünk.                                                                                                                 

Alföldi rántott korong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                         

 

17.HÉT:

Csopaki rántott borda: a borda szeleteket sajttal-szalonnával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                             

Penne arrabbiata: fűszeres, fokhagymás chilis paradicsomszósz tésztával és húsgolyóval.                                                                                                 

Rántott csirkemellfilé Candy módra:baconnel, ananásszal és sajttal töltött csirkemellfilé rántva.                                                                                       

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát ,sajtot halmozunk, sütőben pirosra sütjük.                                                                             

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                             

Hamis hot dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel  feltekerjük, bundázva tálaljuk.                                                                             

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                   

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                       

Csirkemellfilé Budapest módra: a csirkemellfilét csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                                         

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                               

Mátrai borzas csirkemell: a csirkemell szeleteket burgonyás bundában sütjük majd fokhagymás tejföllel locsoljuk, sajttal gazdagítjuk.                           

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, erőspaprikával töltve, bundázva.                                                                       

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.

 

16.HÉT:

Mennyei zöldséges rizs: Répából, zellerből, gombából petrezselymes pikáns ragut készítünk, párolt rizzsel keverjük, sajttal gazdagítjuk.                        

Tenkes szelet: a sertészeletet csirkemájas-sonkás-gombás raguval és sajttal töltjük, majd kirántjuk.                                                                            

Szegvári borda: az elősütött sertésbordát mustár, ketchup, hagyma és fokhagyma keverékével készített mártással öntjük le.                                          

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                                              

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                                                      

Bakonybéli csirkecomb: csirkepaprikás jellegű étel gombával gazdagítva.                                                                                

Akasztói sertésborda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                          

Szatmári csirkemell rolád: csirkemell filét sonkával, szilvalekvárral töltjük.                                                                                                      

Diplomata saláta: majonézes burgonya, sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .                                                        

Bakonyi palacsinta: a palacsintákat darálthúsos, gombás, szalonnás raguval töltjük, tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                      

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                

Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük,                                                                                  

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyú káposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                      

 

15.HÉT:

Alpesi sajtos tészta: a tésztát főtt burgonyával és sajtos tejszínes mártással keverve, sajttal szórva sütőben készre sütjuk, sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával .                                                                                                 

Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.                                                                                           

Luxemburgi csirkemellfilé: natúr csirkemell szeletekre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                   

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                           

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                 

Mac and cheese: cheddar sajtos sajtszószban sült szarvacska tészta.                                                                                                                                 

Bakonyi sertésszelet: a sertésbordát, gombával, szalonnával gazdagítjuk, tejfölös szafttal tálaljuk.                                                                                   

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                                                 

London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.                                                                                             

Sertésapró Budapest módra: a sertés apróhúst csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                                         

Faluházi babgulyás: babgulyás tejföllel, burgonyával gazdagítva                                                 



A megrendeléseket mindig a tárgyhetet megelőző péntek 14 óráig lehet leadni telefonon, az ebédszállítónál vagy e-mailban (csatolt fájlként) a letölthető megrendelőlapunk segítségével.

A készpénzfizetés minden esetben az ebédszállítónál történik.

Módosításokat a szállítást megelőző napon 11 óráig, kizárólag telefonon fogadunk el.