Tovább az étlapra

Ételmagyarázat

18.HÉT:

Ajkai rakott tészta: tészta, túrókrém, baracklekvár.

Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük, bundázzuk.

Haragos sertésborda: a bordaszeletek bundáját erős pistával, chilivel fűszerezzük.

Pármai csirkés rakott burgonya: cs.mellcsíkokat tejszínes, sonkás, szalonnás mártással gazdagítjuk, burgonya ágyra rétegezve, sajttal megszórjuk és készre sütjük.

Favágó sertésszelet: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                               

Görög saláta: jégsaláta, paradicsom, kígyóuborka, fetasajt, lilahagyma, olívabogyó.

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                             

Svájci lakodalmas töltött karaj: bundázott bordaszeleteket sonkával, gombával almával töltjük.

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal,  csokimártásban.

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.                                              

Tazmán rántott borda:füstölt tarjával, sajttal, gombával, csemegeuborkával töltött borda rántva.

Pellérdi részeges csirke: a fűszerezett csirkecombokra tejfölös szaftot készítünk.                                                                                                                 

Alföldi rántott korong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                         

 

17.HÉT:

Csopaki rántott borda: a borda szeleteket sajttal-szalonnával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                             

Penne arrabbiata: fűszeres, fokhagymás chilis paradicsomszósz tésztával és húsgolyóval.                                                                                                 

Rántott csirkemellfilé Candy módra:baconnel, ananásszal és sajttal töltött csirkemellfilé rántva.                                                                                       

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát ,sajtot halmozunk, sütőben pirosra sütjük.                                                                             

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                             

Hamis hot dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel  feltekerjük, bundázva tálaljuk.                                                                             

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                   

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                       

Csirkemellfilé Budapest módra: a csirkemellfilét csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                                         

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                               

Mátrai borzas csirkemell: a csirkemell szeleteket burgonyás bundában sütjük majd fokhagymás tejföllel locsoljuk, sajttal gazdagítjuk.                           

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal, erőspaprikával töltve, bundázva.                                                                       

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.

 

16.HÉT:

Mennyei zöldséges rizs: Répából, zellerből, gombából petrezselymes pikáns ragut készítünk, párolt rizzsel keverjük, sajttal gazdagítjuk.                        

Tenkes szelet: a sertészeletet csirkemájas-sonkás-gombás raguval és sajttal töltjük, majd kirántjuk.                                                                            

Szegvári borda: az elősütött sertésbordát mustár, ketchup, hagyma és fokhagyma keverékével készített mártással öntjük le.                                          

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                                              

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                                                      

Bakonybéli csirkecomb: csirkepaprikás jellegű étel gombával gazdagítva.                                                                                

Akasztói sertésborda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                          

Szatmári csirkemell rolád: csirkemell filét sonkával, szilvalekvárral töltjük.                                                                                                      

Diplomata saláta: majonézes burgonya, sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .                                                        

Bakonyi palacsinta: a palacsintákat darálthúsos, gombás, szalonnás raguval töltjük, tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                      

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                

Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük,                                                                                  

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyú káposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                      

 

15.HÉT:

Alpesi sajtos tészta: a tésztát főtt burgonyával és sajtos tejszínes mártással keverve, sajttal szórva sütőben készre sütjuk, sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával .                                                                                                 

Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.                                                                                           

Luxemburgi csirkemellfilé: natúr csirkemell szeletekre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                   

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                           

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                 

Mac and cheese: cheddar sajtos sajtszószban sült szarvacska tészta.                                                                                                                                 

Bakonyi sertésszelet: a sertésbordát, gombával, szalonnával gazdagítjuk, tejfölös szafttal tálaljuk.                                                                                   

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                                                 

London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.                                                                                             

Sertésapró Budapest módra: a sertés apróhúst csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                                         

Faluházi babgulyás: babgulyás tejföllel, burgonyával gazdagítva                                                                                                                                           

Polpetti sertésborda:sajttal sonkával göngyölt karaj rántva, milánói makarónival .                                                                                                                 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                                 

14.HÉT:

Sztrapacska: burgonyás galuskát túróval és juhtúróval összesütjük, szalonna pörccel tálaljuk.                                                                                             

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                                               

Mátrai borzas csirkemell: a csirkemell szeleteket burgonyás bundában sütjük majd fokhagymás tejföllel locsoljuk, sajttal gazdagítjuk.                             

Rozsdás sertésszelet: a karajszeleteket pirosra sütjük, hagymás szaftban tálaljuk .                                                                                                           

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                         

Hamis Chimichanga:palacsintába töltött chilis húsragú babbal, fűszeres sajtos öntettel.                                                                                                     

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.                                 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk, sajttal gazdagítjuk.                                                         

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                                                   

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                             

Zengővárkonyi sertésborda: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk.                                                                

 

13.HÉT:

Mindenfélés főzelék: cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából és karfiolból készül.                                                                                      

Hamis hot dog: a palacsintát ketchuppal, mustárral megkenjük , virslivel  feltekerjük, bundázva tálaljuk.                                                                            

Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk                                                                               

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                                                      

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyú-káposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.

Rántott sertésborda ördög módra: a sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.                                                       

Fickós rántott borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.

Várdai gombás-krémsajtos csirkemell: a csirkemell szeletekre gombás-sajtos mártást halmozunk.

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                        

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.

 

12.HÉT:

Birodalmi spagetti:fűszeres, paradicsomos tészta. Csabai rántott borda: a karajszeleteket fűszeres csabai kolbásszal és sajtkrémmel töltjük.             

Luxemburgi sertésborda: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                               

Szakállas rántott szelet: két rántott szelet között sajtszósz tatlálható, reszelt sajttal gazdagítva.

Bakonybéli csirkecomb: csirkepaprikás jellegű étel gombával gazdagítva.

Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                 

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal,  pirosra sütjük.                                                                 

Magyaros rántott palacsinta: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal,hegyes erőspaprikával töltve, bundázva.                                                                 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.

Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.                       

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.

 

11.HÉT:

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                        

Párizsi sertésborda gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                  

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                                                     

Bakonyi sertésborda: a sertésszeletet, gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                    

Rántott csirkemellfilé Candy módra:baconnel, ananásszal és sajttal töltött csirkemellfilé rántva.

Milánói csirkemellfilé: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott csirkemell szeletet tálalunk, sajttal gazdagítjuk.                                               

Mac and cheese: cheddar sajtos sajtszószban sült szarvacska tészta.                                                                                                                                   

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.

Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.                                                                                                         

Fickós rántott palacsinta: a palacsintákat füstölt hússal,sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                           

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.                                                     

Alpesi csirkemellfilé: a csirkemell szeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.  

 

10.HÉT:

Alpesi rántott palacsinta: a palacsintákat sajttal, sonkával, gomvával töltjük bundázzuk.                                                                                                     

Makói rántott borda: a karajszeleteket hagymás, boros, fűszerekkel gazdagítva bundázzuk.                                                                                               

Temesvári sertésszelet: sertésszeletre zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.                                                                                                                       

Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                       

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                               

Hamis Chimichanga:palacsintába töltött chilis húsragú babbal, fűszeres sajtos öntettel.                                                                                                       

Rácz csirkecomb: burgonya alapra helyezett lecsós csirkecomb.                                                                                                                                           

Faluházi babgulyás: Babgulyás tejföllel, burgonyával gadagítva.                                                                                                                                           

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                             

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                     

Dodomai hal: a tengeri halfilét paradicsomos, zelleres, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                                               

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.

Polpetti:sajttal sonkával göngyölt karaj milánói makarónival .

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                      

9.HÉT:

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                                               

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                     

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.

Svájci lakodalmas töltött karaj: bundázott bordaszeleteket sonkával, gombával, almával töltjük.                                                                                         

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                   

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                                                         

Korzikai csirkemellfilé: cs.mellszeleteket citromos mustárba mártjuk, majd fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk és pirosra sütjük.                                     

Zengővárkonyi sertésszelet: a sertéskarajt sonkával, savanyú uborkával és sajttal töltjük, bundázzuk. 

Csirkemell görögösen : a csirkemellet görögösen fűszerezzük, hagymával, paprikával, fetasajttal készresütjük.

Dán húsgombóc: sertés darálthús dán fűszerezéssel: só, őrölt bors, hagyma, fokhagyma, gyömbér, koriander, zeller, pirospaprika, kömény, cayenne bors.

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.         

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                                 

 

08.HÉT:

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.                                                                                                                                  

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                  

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                  

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.                                                      

Arrabbiata penne: fűszeres, fokhagymás chilis paradicsomszósz tésztával .                                                                                                            

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                            

Párizsi csirkemellfilé gazdagon: a csirkemell szeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                    

Alpesi sajtos tészta: a tésztát főtt burgonyával és sajtos tejszínes mártással keverve, sajttal szórva sütőben készre sütjuk, sült hagymakarikákkal tálaljuk.

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.                                                    

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                        

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.

 

07.HÉT:

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                              

Csirkecomb jóasszony módra: a sült csirkecombokat hagymás, gombás, szalonnás, burgonyás ragun tálaljuk.                              

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                              

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.

Alföldi rántott szelet: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.

Bakonyi palacsinta: a palacsintákat darálthúsos, gombás, szalonnás raguval töltjük, tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                  

Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.                                                          

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                        

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.            

Bánffy sertésborda: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                      

Szatmári csirkemell rolád: csirkemellfilét sonkával, szilvalekvárral töltjük.

 

06.HÉT:

Sztrapacska: burgonyás galuskát túróval és juhtúróval összesütjük, szalonna pörccel tálaljuk.                                                                                            

Zsivány buksza: baconnal, sonkával, hagymával és sajttal töltött sertésszelet rántva, sült hagymával szórva.                                                                      

Csirkemellfilé Stroganoff módra: natúr csirkemellet tejfölös, mustáros mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával csemege uborkával gazdagítunk.        

Csirkemellfilé favágó módra: a rántott csirkemellszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                            

Rimini spagetti:sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.                                                                                                      

Ír paplanos pecsenye: natúr bordaszeletekre csípős, fokhagymás, hagymás, gombás ragut halmozunk és besamell mártással befedjük.                          

Diplomata saláta: majonézes burgonya, sonkával, ananásszal, tojással, és kukoricával .                                                                                                 

Kassai sertésborda: a bordaszeletet túróval, uborkával,baconnel töltjük,majd burgonyabundába forgatjuk és készre sütjük.                                              

Kínai a la pampam: csirkemellcsíkokat fokhagymával, erős paprikával, póréhagymával,sárga és fehérrépával, káposztával gazdagítjuk, currys rizzsel tálaljuk.

Fickós töltött palacsinta: palacsintát füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                  

Bohém csirkemellfilé: a csirkemellfilét camamberttel, körtével töltjük, kirántjuk.                                                                                                                    

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                                                

Magyaros töltött borda: sonkával, kolbásszal, hagymával, sajttal , hegyes erőspaprikával töltött karaj, bundázva.                                                              

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

5.HÉT:

Budai titok: a bordaszeleteket gombával, kolbásszal és májas krémmel töltjük, bepanírozzuk és sütjük.                                                                               

Szentkirályi borda: natúr sertéskarajra párolt brokkolit halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd p



A megrendeléseket mindig a tárgyhetet megelőző péntek 14 óráig lehet leadni telefonon, az ebédszállítónál vagy e-mailban (csatolt fájlként) a letölthető megrendelőlapunk segítségével.

A készpénzfizetés minden esetben az ebédszállítónál történik.

Módosításokat a szállítást megelőző napon 11 óráig, kizárólag telefonon fogadunk el.