Kedves Ügyfeleink!

Értesítjük Önöket, hogy KAPOSVÁRON július 4-től a kiszállítás időszakosan szünetel.

Ételmagyarázat

40.HÉT 

Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.                                                                                       

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.                                                                                                                               

 

Azték csirkefalatok: csírkemellcsíkokat borssal, chilivel, ketchuppal, kakukkfűvel fűszerezzük, kukoricával és babbal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                                                             

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                                                                                                         

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.                                                                               

 

Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.                                                                                                                                                                     

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.                                                                                                     

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                                             

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                         

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                                         

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                             

 

39.HÉT

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                         

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                               

 

Húsimádó spagetti: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                         

 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.                                                                       

 

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                                                                 

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                                           

 

Meggyes "történet": hamis piskóta mákos meggyel.                                                                                                                                               

Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                             

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.                                                                       

 

Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                           

 

Rakott krumpli gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, gombával, hagymával és sajttal gazdagítjuk.       

 

 

38.HÉT

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                             

 

Alföldi csusza: a kifőtt kocka tésztát paprikás, szalonnás, gombás mártással összekeverjük, tejföllel gazdagítjuk.                                                                                                                         

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                                                     

 

Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                   

 

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                           

 

Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                                         

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                     

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                                                                                                                     

 

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.                                               

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.                                                                                             

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                               

 

37.HÉT

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                       

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                       

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                                                         

 

Somogyi palacsintatekercs:  palacsintákat sonkával, gombával, baconnal töltjük, bundázzuk.                                                                 

 

Zsolnai töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.                                                   

 

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.                                                               

 

Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.                                                                                     

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva .                                                                                                                                     

 

Bábolnai töltött csirkecomb: a cs.mellfilébe zsemléből, fűszerekből, cs.májból tölteléket készítünk, bundázzuk.                                                           

 

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve. 

 

36.HÉT

Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat, ilahagymát halmozunk.                                                                         

Bakonyi sertésszelet:gombával, szalonnával gazdagított sertésszelet,tejfölös paprikás szafttal tálalva.                                                                                                 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                                 

Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahúst mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.     

 

Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                             

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                               

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.                                                                                                 

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.                                                                                                                     

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                                 

 

Pányoki pecsenye: burgonyaágyra fokhagymás bordaszeleteket helyezünk, sült hagymakarikákkal gazdagítjuk.                                                                         

 

Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk.            

 

35.HÉT

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                               

 

Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.                                                                                                   

 

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.                                                                                       

 

Rakott krumpli gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, hagymával, gombával és sajttal gazdagítjuk.                                                                               

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.                                                               

 

Szabolcsi almás-sajtos sertésborda: a fűszerezett bordaszeletekre alma-karikákat fektetünk, sajttal dúsítva pirosra sütjük.                                                             

 

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással         tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                               

 

Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                                           

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük. 

 

34.HÉT

Hargitai sertésborda: a karajszeletekre s.apróból készült tölteléket, és kolbász karikákat halmozunk, sav.káposztalevélbe tekerjük, a káposztát kapros tejföllel besűrítjük.                                                                                                                                                   

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                                                                             

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                                                                           

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                         

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                                 

Húsimádó spagetti: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                         

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                           

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                                                           

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                                 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                  

 

33.HÉT

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                               

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                           

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                       

 

Sertésborda Szentgyörgy módra: natúr sertésszeletre hagymán pirított gombát és paprikát halmozunk.                                                                                       

 

Hentes leves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                                                                                             

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                               

 

Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                     

 

Csáky sertéstekercs: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                         

 

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                                                                             

 

Honti hentesmester kedvence: natúr bordaszeletekre szalonnából, virsliből, savanyúkáposztából halmokat készítünk, hagymás tört burgonyával tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                             

 

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.                                                                                                               

 

Rádói csirkemell: a cs.mell szeleteket szalonnával, csmájjal, fűszerekkel töltjük, pecsenye lében tálaljuk.

 

32.HÉT

Erdélyi rakott káposzta: savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                                                 

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.                                                                                                                                                               

 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                             

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                           

 

Sertésszelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                                         

 

Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.                                                               

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                             

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                             

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.                                                                                       

 

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                   

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.

 

31.HÉT 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                                   

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.                                               

 

Gazdasszony kedvence: a natúr bordaszeletekre sertésapróból, gombából ragut készítünk, tejfölös tojással befedjük, sajttal meghintjük.                                                                                                                                                                                                                                 

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.                                                                                                                                     

Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.                                                                                                                             

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                     

 

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                                                                                                                                                                                                             

Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                               

 

Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahúst mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.                                                                                 

 

Bakonyi sertésszelet: a sertéskarajt , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikást szafttal tálaljuk.                                                                                             

 

Egri sertéskaraj: natúr bordaszeleteket hagymás, zöldpaprikás, paradicsomos, kolbászos raguval gazdagítjuk.

 

30.HÉT

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.                                                                                                             

 

Térkép