Ételmagyarázat
09.Hét
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Bakonyi sertésragu: a sertéscombot , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikást szafttal tálaljuk.
Pányoki pecsenye: burgonyaágyra fokhagymás bordaszeleteket helyezünk, sült hagymakarikákkal gazdagítjuk.
London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.
Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Kővár szelet: bordaszeletekre gombát halmozunk, sajtkalappal fedjük.
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, hagymával és sajttal gazdagítjuk.
Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.
08.Hét
Sertésszelet Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.
Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Kassai csirkemellfilé: a csirkemellfilét túróval,uborkával,baconnel töltjük,majd burgonyabundába forgatjuk és készre sütjük.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.
07.Hét
Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.
Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.
Rimini spagetti: sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
06.Hét
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.
Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, forró csokimártásban.
Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
05.Hét
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Rakott karaj pécsi módra: a bordaszeleteket májjal, tojással, zsemlével, fűszerekkel gazdagítjuk, zelleres burgonyapürével tálaljuk.
Temesvári sertésragu: sertéscombra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Temesvári sertésragu: sertéscombra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.
Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.
Azték csirkefalatok: csírkemellcsíkokat borssal, chilivel, ketchuppal, kakukkfűvel fűszerezzük, kukoricával és babbal gazdagítjuk.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
Lővér pecsenye: natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
04.Hét
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.
Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.
Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.
Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.
03.Hét
Svájci lakodalmas töltött karaj: bundázott bordaszeleteket sonkával, gombával almával töltjük.
Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Brassói rakottkáposzta: káposztát rétegezünk rizzsel és csirkemájjal.
Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.
Rádói cs.mell: a cs.mell szeleteket szalonnával, csmájjal, fűszerekkel töltjük, pecsenye lében tálaljuk.
Hentesleves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.
Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, hagymával és sajttal gazdagítjuk.
Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.
Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
02.Hét
Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.
Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahusit mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Sertésszelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.
01.Hét
Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.
Kassai csirkemellfilé: a csirkemellfilét túróval,uborkával,baconnel töltjük,majd burgonyabundába forgatjuk és készre sütjük.
Bosztoni ördögpecsenye: sertéshús csíkokból csípős mustáros ketchapos ragut készítünk, zöldségekkel gazdagítjuk.
Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.
Sertésragu Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Besztercei cs.mellfilé: cs.mell szeleteket mustáros, tejfölös pácban sütjük, ízét szilvával pikánssá varázsoljuk.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
52.Hét
Bakonyi sertésszelet: a sertéskarajt , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.
Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, forró csokimártásban.
Mexikói saláta: saláta alapon, hagyma, paradicsom, bab, sajt.
51.Hét
Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.
Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Norvég csirkecomb: a csirkecombokat cukorborsóval galuskával tejszínes hagymás-gombás mártásban tálaljuk.
Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Sertésszelet Budapest módra: a sertéskaraj szeleteket csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Rimini spagetti: sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.
Zselici vadászkáposzta: szalonnás, kolbászos káposzta, karajszelettel gazdagítva.