Ételmagyarázat
21.HÉT
Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.
Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.
Honti hentesmester kedvence: natúr bordaszeletekre szalonnából, virsliből, savanyúkáposztából halmokat készítünk, hagymás tört burgonyával tálaljuk.
Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyú káposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Bosztoni ördögpecsenye: sertéshús csíkokból csípős mustáros ketchapos ragut készítünk, zöldségekkel gazdagítjuk.
Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.
20.HÉT
Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.
Húsimádó spagetti: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshusokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.
Párizsi palacsinta: parizerrel, sajttal töltött palacsinta rántva.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Vega-mega saláta: kígyóuborka, paradicsom, jégsaláta, lilahagyma, kukorica, sajttal gazdagítva.
Csirkepörkölt háziasan: a csirkepörköltet csirkemájjal gazdagítjuk.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
19. HÉT
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Baranyai böllérpecsenye: a bordaszeletekbe szalonnás, májas, majorannás tölteléket készítünk, bundázzuk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Garda ragu:a csirkemell kockákat baconnal, olaszos fűszerekkel, borral gazdagítjuk.
Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahusit mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.
Bakonyi sertésszelet:a sertésckarajt, gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikást szafttal tálaljuk.
Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.
Kertész saláta gazdagon: saláta, paradicsom, paprika,uborka, reszelt répa,füstölt sajt.
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
18.HÉT
Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Meggyes "történet": hamis piskóta mákos meggyel.
Temesvári sertésszelet: natúr sertéskarajra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.
Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.
Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
17.HÉT
Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.
Sertéssapró Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Temesvári sertésragu: sertéscombra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Hentesleves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.
Szentkirályi borda: natúr sertéskarajra párolt brokkolit halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajtta Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölt hússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
16.HÉT
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.
Somogyi palacsinta: palacsintákat sonkával, gombával, baconnal töltjük, bundázzuk.
Csirkepörkölt háziasan: a csirkepörköltet csirkemájjal gazdagítjuk.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
15.HÉT
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Stájer csirkemellfilé,sajtos galuska: galuskát sajttal, tejföllel rétegezünk, sült hagymával és natúr csirkemellfilével gazdagítva tálaljuk.
Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.
Kertész saláta gazdagon: saláta, paradicsom, paprika,uborka, reszelt répa,füstölt sajt.
Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.
Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.
14.HÉT
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Csirkecomb jóasszony módra: a sült csirkecombokat hagymás, gombás, szalonnás, burgonyás ragun tálaljuk.
Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.
Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.
Mindenfélés főzelék: cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából, karfiolból készül.
Alföldi csusza: a főtt tésztát paprikás, szalonnás, gombás mártással összekeverjük, tejföllel és kakastaréj szalonnával gazdagítjuk.
Rántott sertésborda, ördög módra: szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.
Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.
13.HÉT
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Alföldi rántott szelet: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Szabolcsi almás-sajtos sertésborda: a fűszerezett bordaszeletekre alma-karikákat fektetünk, sajttal dúsítva pirosra sütjük.
Pécsi karaj: a fűszerezett karajszeleteket lepirítjuk, majd sonkával, póréhagymával, aszalt szilvával tejszínes ragut készítünk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát, sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Varbóczi vendéglős kedvence: a bordaszeleteket darálthússal, gombával, fűszerekkel töltjük, paprikás-tejfölös mártásban, túrós galuskával tálaljuk.
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.
Pellérdi részeges csirke: a fűszerezett cs.combokra tejfölös szaftot készítünk.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut sajttal gazdagítva tálalunk.
Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.
Birodalmi spagetti: paradicsomos tészta apró húsgombócokkal.
Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
12.HÉT
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Erdélyi rakott káposzta: savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Gazdasszony kedvence: a natúr bordaszeletekre sertésapróból, gombából ragut készítünk, tejfölös tojással befedjük, sajttal meghintjük.
Térkép
Térkép
