Ételmagyarázat

04.Hét

 

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.                                                                                                           

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                                             

 

Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.                                                                                     

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                                   

 

Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                                               

 

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.                                                                                                                                                   

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                               

 

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.                                                                                                     

 

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.                                                                     

 

Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                 

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                             

 

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.

 

03.Hét

 

Svájci lakodalmas töltött karaj: bundázott bordaszeleteket sonkával, gombával almával töltjük.                                                             

 

Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                                         

 

Brassói rakottkáposzta: káposztát rétegezünk rizzsel és csirkemájjal.                                                                                                                                 

 

Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.                                                                                                                                                                                                                       

Rádói cs.mell: a cs.mell szeleteket szalonnával, csmájjal, fűszerekkel töltjük, pecsenye lében tálaljuk.                                                                                   

 

Hentesleves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                                                                         

 

Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.                                                                                           

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                                 

 

Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, hagymával és sajttal gazdagítjuk.                                                         

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                                                     

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                                                                                                                                                                                                                               

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.

 

02.Hét

 

Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.                                                          

 

Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.                                                                                                    

 

Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                                                                                                                                                                                                                                        

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                                                                                                                                                    

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                                    

 

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.                                                                      

 

Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahusit mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.                                                                

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                                                                                                                                                                        

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                          

 

Sertésszelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                      

 

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.

 

01.Hét

 

Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.                                                                          

 

Kassai csirkemellfilé: a csirkemellfilét túróval,uborkával,baconnel töltjük,majd burgonyabundába forgatjuk és készre sütjük.                                                                                                                                                                                                                                              

Bosztoni ördögpecsenye: sertéshús csíkokból csípős mustáros ketchapos ragut készítünk, zöldségekkel gazdagítjuk.                                                          

 

 

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.                                                                                        

 

Sertésragu Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                    

 

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                                        

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.                                                        

 

Besztercei cs.mellfilé: cs.mell szeleteket mustáros, tejfölös pácban sütjük, ízét szilvával pikánssá varázsoljuk.                                                          

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.  

 

52.Hét

 

Bakonyi sertésszelet: a sertéskarajt , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                                              

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                    

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                      

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, forró csokimártásban.                                                                

 

Mexikói saláta: saláta alapon, hagyma, paradicsom, bab, sajt.

 

51.Hét

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                  

 

Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                  

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                                

 

Norvég csirkecomb: a csirkecombokat cukorborsóval galuskával tejszínes hagymás-gombás mártásban tálaljuk.                                                                    

 

Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                                    

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskaraj szeleteket csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                

 

Rimini spagetti: sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.                                                                                

 

Zselici vadászkáposzta: szalonnás, kolbászos káposzta, karajszelettel gazdagítva.                                                                                              

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.                                                                                                                                      

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.

 

50.Hét

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                          

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                                                                

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                        

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                                    

 

Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahusit mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.                                                                                                                                                                                              

Honti hentesmester kedvence: natúr bordaszeletekre szalonnából, virsliből, savanyúkáposztából halmokat készítünk, hagymás tört burgonyával tálaljuk.                                                                                                                                                                                    

Pannonhalmi legényfogó: a fűszeres karajszeleteket lilahagymával töltjük, bundázzuk.                                                                    

 

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.                                                                                        

 

Csongrádi csirkecomb: a sült csirkecombokat rakott burgonya jellegű körettel tálaljuk.                                                                                  

 

Szentkirályi borda: natúr sertéskarajra párolt brokkolit halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                                                                                                                                                                                                          

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, szószban tálaljuk.                                                                                                

 

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.

 

49.Hét

 

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                    

 

Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.                                                                                                              

 

Jász zsivány buksza: baconnal, sonkával, hagymával és sajttal töltött sertésszelet rántva, sült hagymával szórva.                                                                                                                                                                                      

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                                                                                                                                                                                                                                      

Alföldi rántott korong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                        

 

Bakonyi sertésragu: a sertéscombot , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                                                              

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                      

 

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.                                                                                                                                                                                                                                                        

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                      

 

Deck saláta(lazacos): jégsaláta, pritaminpaprika, lilahagyma, paradicsom, lazac falatok.                                                                                                                            

 

Varbóczi vendéglős kedvence: a bordaszeleteket darálthússal, gombával, fűszerekkel töltjük, paprikás-tejfölös mártásban túrós galuskával tálaljuk.         

 

48.Hét

 

Alföldi csusza: a kifőtt kocka tésztát paprikás, szalonnás, gombás mártással összekeverjük, tejföllel gazdagítjuk.                                                                                                              

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                            

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                                              

 

Egri sertéskaraj: natúr bordaszeleteket hagymás, zöldpaprikás, paradicsomos, kolbászos raguval gazdagítjuk.                                                                                            

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                                      

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                                    

Csirkepörkölt háziasan: a csirkepörköltet csirkemájjal gazdagítjuk.                                                                                                                                                    

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                  

 

Malmői tekercs: a fűszerezett karajtekercsket sonkaszalámival,  sajttal és csirkemájjal töltjük,rizzsel tálaljuk.                                                                  

 

Korzikai csirkemellfilé: cs.mellszeleteket citromos mustárba mártjuk, majd fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk és pirosra sütjük.

 

47.Hét

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                        

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                      

 

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                              

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                  

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Pándi sertésborda: a natúr sertésszeletre fokhagymás, hagymás pikáns tejfölös mártást öntünk, galuskával tálaljuk.                                                                                            

 

Kanári sertéstekercs: a hússzeleteket baconnal, sajttal, ananásszal töltjük szósszal tálaljuk.                                                                    

 

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.                                                                                                                              

 

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                        

Makói rántott borda: a karajszeleteket hagymás, boros, fűszerekkel gazdagítva bundázzuk.                                                                              

 

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                              

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

 

46.Hét

 

Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.                                                                                              

 

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                                                      

 

 

Azték csirkefalatok: csírkemellcsíkokat borssal, chilivel, ketchuppal, kakukkfűvel fűszerezzük, kukoricával és babbal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                                                                    

Alföldi r&am

 

Térkép