Ételmagyarázat

49.Hét

 

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                    

 

Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.                                                                                                              

 

Jász zsivány buksza: baconnal, sonkával, hagymával és sajttal töltött sertésszelet rántva, sült hagymával szórva.                                                                                                                                                                                      

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                                                                                                                                                                                                                                      

Alföldi rántott korong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                        

 

Bakonyi sertésragu: a sertéscombot , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikás szafttal tálaljuk.                                                                                                              

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                      

 

Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel.                                                                                                                                                                                                                                                        

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                      

 

Deck saláta(lazacos): jégsaláta, pritaminpaprika, lilahagyma, paradicsom, lazac falatok.                                                                                                                            

 

Varbóczi vendéglős kedvence: a bordaszeleteket darálthússal, gombával, fűszerekkel töltjük, paprikás-tejfölös mártásban túrós galuskával tálaljuk.         

 

48.Hét

 

Alföldi csusza: a kifőtt kocka tésztát paprikás, szalonnás, gombás mártással összekeverjük, tejföllel gazdagítjuk.                                                                                                              

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                            

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                                              

 

Egri sertéskaraj: natúr bordaszeleteket hagymás, zöldpaprikás, paradicsomos, kolbászos raguval gazdagítjuk.                                                                                            

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                                      

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                                    

Csirkepörkölt háziasan: a csirkepörköltet csirkemájjal gazdagítjuk.                                                                                                                                                    

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                  

 

Malmői tekercs: a fűszerezett karajtekercsket sonkaszalámival,  sajttal és csirkemájjal töltjük,rizzsel tálaljuk.                                                                  

 

Korzikai csirkemellfilé: cs.mellszeleteket citromos mustárba mártjuk, majd fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk és pirosra sütjük.

 

47.Hét

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                        

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                      

 

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                              

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                  

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Pándi sertésborda: a natúr sertésszeletre fokhagymás, hagymás pikáns tejfölös mártást öntünk, galuskával tálaljuk.                                                                                            

 

Kanári sertéstekercs: a hússzeleteket baconnal, sajttal, ananásszal töltjük szósszal tálaljuk.                                                                    

 

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.                                                                                                                              

 

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                        

Makói rántott borda: a karajszeleteket hagymás, boros, fűszerekkel gazdagítva bundázzuk.                                                                              

 

Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka, sajt.                                                                              

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

 

46.Hét

 

Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.                                                                                              

 

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                                                      

 

 

Azték csirkefalatok: csírkemellcsíkokat borssal, chilivel, ketchuppal, kakukkfűvel fűszerezzük, kukoricával és babbal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                                                                    

Alföldi rántott szelet: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                          

 

Lővér pecsenye: natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.                                                                                                                                              

 

Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.                                                                                                      

 

Rimini spagetti: sajttal-sonkával-zöldborsóval gazdagítjuk, tejszínes mártással tálaljuk.                                                                        

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                                    

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                                                                                                                                                                                                                          

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                                                                                                                                                                                                                                  

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                

 

Pellérdi részeges csirke: a fűszerezett cs.combokra tejfölös szaftot készítünk.

 

45.Hét

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                            

 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.                                                                              

 

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                                            

 

Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahúst mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.                                                                              

 

Meggyes "történet": hamis piskóta mákos meggyel.                                                                                                                                                                

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                                                                        

 

Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, hagymával és sajttal gazdagítjuk.                                                                                                

 

Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                        

 

Döbrögi csirkemellfilé: két rántott csirkemellfilé közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                      

 

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.                                                                              

 

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.

 

44.HÉT

 

Hentesleves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                                                                

 

Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                              

 

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                        

 

Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                          

 

Alföldi csusza: a kifőtt kocka tésztát paprikás, szalonnás, gombás mártással összekeverjük, tejföllel gazdagítjuk.                                                                                        

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                              

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                                                                                                

 

Vitamin saláta: jégsaláta, paradicsom, kígyóuborka, paprika, újhagyma, füstöltsajt.                                                                                    

 

Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.                                                              

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.                                                                          

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                                                  

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.  

 

43.Hét

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                  

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                                              

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                                              

 

Vega-mega saláta: kígyóuborka,paradicsom,jégsaláta, lilahagyma,kukorica,sajttal gazdagítva.                                                                                                                      

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                

 

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.                                                                                    

 

Somogyi palacsintatekercs: a palacsintákat sonkával, gombával, baconnal töltjük, bundázzuk.                                                                    

 

Zsolnay töltött karaj: bordaszeleteket hagymás, gombás tojással töltjük, lecsós, paprikás jellegű szafttal tálaljuk.                                                                                          

 

Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.                                                                                            

 

Csirkepörkölt háziasan: a csirkepörköltet csirkemájjal gazdagítjuk.                                                                                                                                

 

Töltött sertésborda ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöldpaprikával töltjük, bundázzuk.                                                                                                              

 

Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.

 

42.Hét

 

Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.                                                                                      

 

Orfüi töltött csirkemell rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk                                                                                                                                                                                                                                          

Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                                            

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                  

 

Dubarry csirkemell: natúr csirkemellre párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.                                                                                                                                                                                                                              

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                                                    

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.                                                                                                                                                                                                                                

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, forró csokimártásban.                                                                                      

 

Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.                                                                                                                                                                                                        

 

Pányoki pecsenye: burgonyaágyra fokhagymás bordaszeleteket helyezünk, sült hagymakarikákkal gazdagítjuk.                                                                                      

 

Lővér pecsenye: natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.

 

41.Hét

 

Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.                                                                                

 

Csáky sertéstekercs: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                                        

 

Bakonyi sertésragu: a sertéscombot , gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikást szafttal tálaljuk.                                                                                                

 

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, sajttal  pirosra sütjük.                                                                        

 

Vitamin bomba saláta: jégsaláta, paradicsom, kígyóuborka, paprika, póréhagyma, retek, sárgarépa, füstölt sajt.                                                                

 

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                                                                    

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.                                                                          

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                                                                                                                                                                                                                                

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                                  

 

Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                      

 

Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.                                                                                        

 

Kertész saláta gazdagon: saláta, paradicsom,paprika,uborka, reszelt répa,füstölt sajt.

 

40.Hét

 

Hargitai sertésborda: a karajszeletekre s.apróból készült tölteléket, és kolbász karikákat halmozunk, sav.káposztalevélbe tekerünk, a káposztát kapros tejföllel besűrítjük.                                                                                                                                                        

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                          

 

Térkép