Ételmagyarázat
07.HÉT:
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.
Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.
Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Kővár szelet: bordaszeletekre gombát halmozunk, sajtkalappal fedjük.
Floridai töltött csirkemell: a csirkemellfilét baconnal, kukoricával, sajttal töltjük.
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
06.HÉT
Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.
Bakonyi rakott tészta: a darált sertéshúst tészta ágyra helyezzük, gombával, szalonnával gazdagítjuk ,tejfölös paprikás szafttal egybesütve tálaljuk.
Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.
Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk.
Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük,paprikás mártásban tálaljuk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Csirkemellfilé Storganoff módra: a natúr cs.melleket mustáros tejfölös mártásban tálalunk, melyet gombával, szalonnával és csemege uborkával gazdagítunk.
Lecsós Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből és lecsó hozzáadásával készül.
Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.
05.HÉT
Baranyai torosmáj: burgonya alapra sertéspörköltet, tetejére ízesített sertésmájat majd lilahagymát halmozunk.
Húsimádó penne: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal szórjuk.
Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.
Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.
London szelet: a bordaszeleteket gombával, tejfölös mártással és reszelt sajttal gazdagítjuk.
Diplomata saláta: majonézes burgonya, sonkával, ananásszal, tojással és kukoricával gazdagítva.
Sertésgyuvecs: rakott szerb étel.Összetétele: főtt burgonya, darálthús, rizs és lecsó.
Brassói rakott káposzta: káposztát rétegezünk rizzsel és csirkemájjal.
Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeletek sült szalonnával gazdagítva.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
04.HÉT
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Temesvári sertésragu: sertéscombra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.
Rodolfó penne: csípős bazsalikomos paradicsomos szósz, csirke, gomba, sonka és sajttal gazdagítva.
Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, hagymával , gombával és sajttal gazdagítjuk.
Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.
Korzikai csirkemellfilé: cs.mellszeleteket citromos mustárba mártjuk, majd fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk és pirosra sütjük.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
03.HÉT
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.
Vidámfőzelék: zöldborsóból, sárgarépából, zöldbabból, kukoricából és paprikából készül.
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Salzburgi sertéstekercs: a sertéskarajt csirkemájjal, velővel töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Ravasz Gödöllői csirke: a csirkemellfilét szalonnával, kelkáposztával, májjal töltjük, bundázzuk, petr.burgonyával tálaljuk.
Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, pirosra sütjük.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.
Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.
02.HÉT
Füleki tésztasaláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Sertéssapró Budapest módra: a sertés apróhúst csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Szentkirályi borda: natúr sertéskarajra párolt brokkolit halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Rádói csirkemell: a csirkemell szeleteket szalonnával, csmájjal, fűszerekkel töltjük, pecsenye lében tálaljuk.
Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahúst mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.
Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal és tejföllel gazdagítjuk.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.
Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.
2023.01. HÉT
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeletet tálalunk, sajttal gazdagítjuk.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Dubarry sertésszelet: natúr sertéskarajra párolt karfiolt halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajttal, majd pirosra sütjük.
Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
51.HÉT
Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.
Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk.
Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.
Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Pontyhalászlé:pontypatkóval és szélesmetélttel .
50.HÉT
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Gazdasszony kedvence: a natúr bordaszeletekre sertésapróból, gombából ragut készítünk, tejfölös tojással befedjük, sajttal meghintjük.
Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
Mindenfélés főzelék:cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából és karfiolból készül.
Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.
Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.
Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
49.HÉT
Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, gombával,hagymával és sajttal gazdagítjuk.
Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.
Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.
Pikáns húsgombócleves: tejfölös-tárkonyos húsgombócleves.
Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.
48.HÉT
Alföldi csusza: a kifőtt kocka tésztát paprikás, szalonnás, gombás mártással összekeverjük, tejföllel gazdagítjuk.
Rakott hal rácosan: burgonyát, lecsót rétegezünk, tetejére tengeri halfilét helyezünk, tejföllel meglocsoljuk, sütőben összesütjük.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
Orfüi töltött csirkemellfilé rántva: a csirkemellet mustárban pácoljuk, sült hagymával töltjük, bundázzuk és sajttal gazdagitjuk.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Csirkecomb jóasszony módra: a sült csirkecombokat hagymás, gombás, szalonnás, burgonyás ragun tálaljuk.
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Honti hentesmester kedvence: natúr bordaszeletekre szalonnából, virsliből, savanyúkáposztából halmokat készítünk, hagymás törtburgonyával tálaljuk.
Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.
Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.
47.HÉT
Gazdag lencse-tál: egytál étel: a lencsét rizzsel, sárgarépával petrezselyemmel gazdagítjuk.
Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.
Meggyes "történet": hamis piskóta mákos meggyel.
Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.
Savanyú vetrece: sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles mártásban tálaljuk.
Varbóczi vendéglős kedvence: a bordaszeleteket darálthússal, gombával, fűszerekkel töltjük, paprikás-tejfölös mártásban túrós galuskával tálaljuk.
Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.
Alföldi rántott korong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
46.HÉT
Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.
Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.
Őszi pörkölt: egytál étel mely hagymából, paprikából, paradicsomból, zellerből, karalábéból, fehér répából és répából készül.
Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.
Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.
Fickós töltött borda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.
Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.
Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.
45.HÉT
Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.
Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Norvég csirkecomb: a csirkecombokat cukorborsóval, galuskával tejszínes hagymás-gombás mártásban tálaljuk.
Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.
Zselici vadászkáposzta: a karajszeleteket szalonnás, kolbászos, sav.káposztás raguval gazdagitjuk.
Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.
Szabolcsi almás-sajtos sertésborda: a fűszerezett bordaszeletekre alma-karikákat fektetünk, sajttal dúsítva pirosra sütjük.
Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.
Vegetáriánus töltött palacsinta: a palacsintákat zöldségekkel töltjük, mézzel, dióval, citromhéjjal ízesítjük.
Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.
Tüzes fatányéros: a sült karajszeleteket chilivel fűszerezzük, hozzá csípős kolbászt és "kakastaréj"szalonnát kínálunk.
44.HÉT
Ajkai rakott tészta: tészta, túrókrém, baracklekvár.
Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.
Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.
Hortobágyi tokány: sertéshúsból lecsós, szalonnás ragut készítünk.
Meggyes "történet": hamis piskóta mákos meggyel.
Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.
Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.
Alföldi parasztos Cordon-Bleu: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, lilahagymával, füstölt sajttal töltjük, bundázzuk majd kisütjük.
43.HÉT
Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.
Jász zsivány buksza: baconnal, sonkával, hagymával és sajttal töltött sertésszelet rántva, sült hagymával szórva.
Savanyú vetrece: a sertéshúst kockára vágjuk, tejfölös,mustáros, babérleveles savanyú mártásban tálaljuk.
Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.
Rakott burgonya gazdagon: a szokásos tojáson és kolbászon kívül szalonnával, hagymával , gombával és sajttal gazdagítjuk.
Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.
Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.
Patti prímások kedvence: sertéstarjából, sertéslábból készült gombás, tejfölös, csípős, mustáros fűszerekkel ízesített étel, krumpligombóccal tálalva.
Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.
Varbóczi vendéglős kedvence: a bordaszeleteket darálthússal, gombával, fűszerekkel töltjük, paprikás-tejfölös mártásban túrós galuskával tálaljuk.
42.HÉT
Húsimádó spagetti: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.
Alföldi csusza: a kifőtt kocka tésztát paprikás, szalonnás, gombás mártással összekeverjük, tejföllel gazdagítjuk.
Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.
Egri sertéskaraj: natúr bordaszeleteket hagymás, zöldpaprikás, paradicsomos, kolbászos raguval gazdagítjuk.
Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal csokimártásban.
Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.
Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.
Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.
Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.
Malmői tekercs: a fűszerezett karajtekercseket sonkaszalámival, sajttal és csirkemájjal töltjük, kukoricás rizzsel tálaljuk.
Korzikai csirkemellfilé: cs.mellszeleteket citromos mustárba mártjuk, majd fűszeres zsemlemorzsába forgatjuk és pirosra sütjük.
41.HÉT
Térkép