Ételmagyarázat

21.HÉT

Zsiványpecsenye: sertés apróhús hagymával, szalonnával, füstölt kolbásszal gazdagítva.                                                                   

 

Szicíliai makaróni: tejszínes, paradicsomos, gombás, szalonnás csirkésragu, sajttal megszórva.                                                                                                                             

 

Soproni töltött borda: a bordaszeleteket kolozsvári szalonnával, kőrözöttel töltjük, bundázzuk.                                                                                                             

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                                                                                         

 

Honti hentesmester kedvence: natúr bordaszeletekre szalonnából, virsliből, savanyúkáposztából halmokat készítünk, hagymás tört burgonyával tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                       

 

Parasztos csorbaleves:lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                   

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                                   

 

Erdélyi rakottkáposzta: rakott egytál-étel savanyú káposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                   

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                                   

 

Bosztoni ördögpecsenye: sertéshús csíkokból csípős mustáros ketchapos ragut készítünk, zöldségekkel gazdagítjuk.                                                                                                     

 

Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                             

 

Milánói sertésborda: gombával paradicsommal ízesített spagettin, rántott hússzeleteket tálalunk,sajttal gazdagítjuk.

 

20.HÉT

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                 

 

Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.                                                                     

 

Húsimádó spagetti: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                     

 

Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshusokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.                                                           

 

Párizsi palacsinta: parizerrel, sajttal töltött palacsinta rántva.                                                                                                                             

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                 

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.                                                                                     

 

Vega-mega saláta: kígyóuborka, paradicsom, jégsaláta, lilahagyma, kukorica, sajttal gazdagítva.                                                                                             

 

Csirkepörkölt háziasan: a csirkepörköltet csirkemájjal gazdagítjuk.                                                                                                       

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                 

 

19. HÉT

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.                                                                           

 

Baranyai böllérpecsenye: a bordaszeletekbe szalonnás, májas, majorannás tölteléket készítünk, bundázzuk.                                                                                           

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                   

 

Garda ragu:a csirkemell kockákat baconnal, olaszos fűszerekkel, borral gazdagítjuk.                                                                                     

 

Pallagi pulykaragu: apróra vágott pulykahusit mustárral ízesített szószban tésztával tálaljuk.                                                             

 

Bakonyi sertésszelet:a sertésckarajt, gombával, szalonnával gazdagítjuk,tejfölös paprikást szafttal tálaljuk.                                                                                                                                   

 

Rántott sertésborda, ördög módra: sertésbordát szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.                                                                     

 

Kertész saláta gazdagon: saláta, paradicsom, paprika,uborka, reszelt répa,füstölt sajt.                                                                                                                               

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                             

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                                                                           

 

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.                                                                                               

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.

 

18.HÉT

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                 

 

Sertésszelet Budapest módra: a sertéskarajt csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                               

 

Meggyes "történet": hamis piskóta mákos meggyel.                                                                                                                                             

 

Temesvári sertésszelet: natúr sertéskarajra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.                                                                                                 

 

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                                           

 

Alföldi rántott húskorong: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                             

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.                                                                                                                                                 

 

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                                         

 

Lyoni csirkemell: natúr csirkemellfilére sült hagymakarikákat halmozunk.                                                                                               

 

Galgamácsai cigánypecsenye: babérleveles ízesítésű bordaszeleteket sült szalonnával és petrezselymes burgonyával tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

Lővér pecsenye:natúr sertésszelet mustáros mártásban, sonkával gazdagítva.

 

17.HÉT

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                                                 

 

Óvári sertésborda: a sertésborda szeletre sonkát és gombát halmozunk, beborítjuk sajttal, sütőben pirosra sütjük.                                                                                               

 

Sertéssapró Budapest módra: a sertéscombot csirkemájjal, zöldborsóval, gombával ízesítjük.                                                             

 

Temesvári sertésragu: sertéscombra zöldbabos-szalonnás ragut készítünk.                                                                                                                                                             

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.                                                                             

 

Hentesleves: csirkemájból, sertésapróhúsból és zöldségekből készítjük.                                                                                                                                                               

 

Szentkirályi borda: natúr sertéskarajra párolt brokkolit halmozunk, leöntjük sűrű tejmártással, megszórjuk reszelt sajtta     Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                                                         

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.                                                                                                       

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                               

 

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut, sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                                                   

 

Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölt hússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük. 

 

16.HÉT

 

Mecseki palacsinta: a palacsintákat mazsolával, diókrémmel megtöltjük, vaníliás öntettel tálaljuk.                                       

 

Öreghegyi sertésborda: rántott szeletek közé baconos, lilahagymás körőzöttet halmozunk.                                                         

 

Rántott csirkemellfilé Vári módra: cs.mellfilét gombával, paradicsommal, sajttal, sonkával töltjük.                                                                           

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.                                                                               

 

Erdélyi rakott káposzta: rakott egytál-étel savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.                                                                                     

 

Parasztos csorbaleves: lestyánnal ízesített erdélyi zöldségleves sertéshússal.                                                                                           

 

Pármai spagetti: tejszínből, sonkából szalonnából mártást készítünk, sajttal megszórjuk.                                                                       

 

Petőfi sertésszelet: a sertéshúst egyben megsütjük, felszeleteljük, lecsós, szalonnás, fűszeres szószban tálaljuk.                                                                                                   

 

Soproni násznagyleves: marha és csirkehúsból készült zöldséges húsleves jellegű étel, káposztagombóccal.                                                                               

 

Somogyi palacsinta: palacsintákat sonkával, gombával, baconnal töltjük, bundázzuk.                                                                                               

 

Csirkepörkölt háziasan: a csirkepörköltet csirkemájjal gazdagítjuk.                                                                                                                                                               

 

Alpesi sertéstekercs: a sertésszeleteket sajttal, sonkával, gombával megtöltjük majd kirántjuk.  

 

15.HÉT

 

Szerb rizseshús: fűszeres pörköltszerű húskockák, lecsós, szalonnás rizzsel keverve.                                                                                                                 

 

Stájer csirkemellfilé,sajtos galuska: galuskát sajttal, tejföllel rétegezünk, sült hagymával és natúr csirkemellfilével gazdagítva tálaljuk.                                                                                                                                                                                                             

 

Luxemburgi sertésszelet: natúr sertésszeletre almaszeleteket helyezünk, almamártással leöntjük, sütőben készre sütjük.                                                                                                                     

 

Kertész saláta gazdagon: saláta, paradicsom, paprika,uborka, reszelt répa,füstölt sajt.                                 

                           

 

Hamis máglyarakás: tojáshab nélkül, vanília pudinggal készül.                                                                                             

                                                

Sertés szelet favágó módra: a rántott sertésszeletre fokhagymás, gombás, sonkás ragut halmozunk sajttal megszórjuk.                                                         

 

Eszterházy tokány: a húscsíkokat megpirítjuk, ízesítjük, zöldségekkel gazdagítjuk, mustáros, babérleveles tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                             

 

Csáky sertésborda: a bordaszeleteket lecsós, tojással töltjük. Paprikás mártásban tálaljuk.

 

14.HÉT

 

Ajkai rakott metélt: metélt tészta, túrókrém, baracklekvár.                                                                                                                                 

Csirkecomb jóasszony módra: a sült csirkecombokat hagymás, gombás, szalonnás, burgonyás ragun tálaljuk.                                                                                                           

  

Göcseji pecsenye: a fokhagymás, fűszerezett karaj szeleteket kolbásszal, szalonnával töltjük, paprikás szaftban tálaljuk.                                                                 

 

 

Húsimádó makaróni: darálthússal, baconnal, szalámival olaszos ragut készítünk, sajttal gazdagítjuk.                                                                                         

 

Párizsi sertésszelet gazdagon: a hússzeleteket párizsi masszába forgatjuk, kisütjük,majd sajttal  és tejföllel gazdagítjuk.                                                               

 

 

Kijevi csirkemellfilé: csirkemellfilé szeleteket fűszervajjal, mustárral töltjük, bundázzuk.                                                               

 

Bánffy sertésszelet: sertésbordára, velős ragut halmozunk, tükörtojással gazdagítjuk.                                                                                                                           

 

Mindenfélés főzelék: cukorborsóból, brokkoliból, zöldbabból, kukoricából, karfiolból készül.                                                                         

 

Alföldi csusza: a főtt tésztát paprikás, szalonnás, gombás mártással összekeverjük, tejföllel és kakastaréj szalonnával gazdagítjuk.                                                                                                                                                                                                                                                    

 

Rántott sertésborda, ördög módra:  szalonnával, kolbásszal csípős zöld paprikával töltjük, bundázzuk.                                                                     

 

Bugaci töltött csirkecomb: a csirkecombokat gombával-cukorborsóval-tojással-rizzsel-májjal töltjük, petrezselymes rizzsel tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                                               

 

Visegrádi pecsenye: a natúr sertéshúsokat sonkás, gombás, lecsós, tejfölös szaftban tálaljuk.

 

13.HÉT

 

Akasztói rántott borda: a rántott bordaszeletekre főtt tarját, lila hagymát halmozunk, sajttal megszórjuk.                                                                             

 

Alföldi rántott szelet: fasírt jellegű fűszerezett darálthús panírozva, olajban kisütve.                                                                                                     

 

Szabolcsi almás-sajtos sertésborda: a fűszerezett bordaszeletekre alma-karikákat fektetünk, sajttal dúsítva pirosra sütjük.                                                                                   

 

Pécsi karaj: a fűszerezett karajszeleteket lepirítjuk, majd sonkával, póréhagymával, aszalt szilvával tejszínes ragut készítünk.                                                                                                                                             

 

Füleki saláta: a tésztához paprikát, uborkát, lilahagymát, sonkaszalámit és sajtkockákat keverünk, ízesített tejfölös mártással tálaljuk.                                                                                                                                                                                                                       

 

Varbóczi vendéglős kedvence: a bordaszeleteket darálthússal, gombával, fűszerekkel töltjük, paprikás-tejfölös mártásban, túrós galuskával tálaljuk.                                                                                                                                                                                                   

 

Bécsi palacsinta: rumos, diós,tejszínes töltelék ananász darabokkal, csokimártásban.                                                                                                                                                                                                                             

 

Pellérdi részeges csirke: a fűszerezett cs.combokra tejfölös szaftot készítünk.                                                                                                                                                                 

 

Doma-dóró: orsó tészta alapon fűszeres, zöldborsós sertésragut sajttal gazdagítva tálalunk.                                                                                           

 

Hortobágyi rántott csikós borda: a bordaszeleteket tojással, szalonnával, hagymával töltjük.                                                                                                               

 

Birodalmi spagetti: paradicsomos tészta apró húsgombócokkal.                                                                                                                                         

 

Döbrögi sertésborda: két rántott borda közé hagymás-sonkás tojást helyezünk, sajttal gazdagítjuk.

 

12.HÉT 

 

Rákóczi sertésborda: a bordaszeleteket megtöltjük sajttal, gombával, szalonnával, bundázzuk és kisütjük.

 

Erdélyi rakott káposzta: savanyúkáposztából, darálthúsból, kolbászból, rizsből készül.

 

Fickós töltöttborda: a sertéskarajt füstölthússal, sajttal, uborkával töltjük, bundázzuk és kisütjük.

 

Velencei rolád: fűszeres tojással töltött sertésroládot bacon köntösbe tálaljuk.

 

Falusi makaróni: a makarónira kolbászból, szalonnából darálthúsból készült ragut tálalunk.

 

Kátay töltött borda: tormával, sonkával töltött borda rántva.

 

Rotschild palacsinta: almával, fahéjjal, dióval töltött palacsinta, meggyes öntettel.

 

Gazdasszony kedvence: a natúr bordaszeletekre sertésapróból, gombából ragut készítünk, tejfölös tojással befedjük, sajttal meghintjük.

 

Térkép